Lancering website Leishmania

In december 2015 ging op Facebook de groep ‘Mijn hond heeft leishmania’ van start. Sindsdien hebben enkele duizenden mensen hun weg naar deze groep gevonden. Zowel eigenaren van een hond met leishmania als rescuers, (bemiddelende) organisaties en een enkele dierenarts.

Lees meer »

Gesprek Ministerie van LNV

Voor SAANetherlands was dit een bijzondere dierendag. Vanmorgen werd Nathalie telefonisch geïnterviewd door een verslaggever van het AD en de Stentor. In de weekendbijlage komt een stuk over de import van buitenlandse honden. Aan ons werd gevraagd waar je als potentiële adoptant van een buitenlandse hond op moet letten. Wij hebben ons best gedaan het zo goed mogelijk uit te leggen. Dat de stichting ingeschreven dient te staan in de KvK, een website heeft, een zakelijke bankrekening, dat er geen cash geld gegeven hoeft te worden, duidelijke omschrijving van de honden, dat de adoptieprocedure op de website vermeld staat, dat je gescreend wordt, dat er nazorg is, dat je als adoptant geen UBN nummer hoeft aan te vragen. En nog veel meer. Daarna hadden Alex en Nathalie een Teams meeting met een medewerker van het Ministerie van LNV om de problemen met Traces NT, de I&R en de malafide handel te bespreken en onze voorstellen om deze op te lossen.

Lees meer »

Foute boel

Bij SAANetherlands krijgen we iedere dag vragen van adoptanten en van vrijwilligers van stichtingen. Vanaf nu zullen we af en toe een casus met jullie delen.

Lees meer »

Uitnodiging RVO I&R Hond

Afgelopen maandag (12 september 2022) ontvingen 16 stichtingen en 5 andere organisaties waaronder SAANetherlands een email van de RVO over het Vernieuwde Besluit I&R Hond.

Lees meer »

Fouten in document NVWA m.b.t. Oekraïne en Rusland

In het op 3 mei door jullie ontvangen document met als titel "Informatie voor Stichtingen NVWA" (Informatie Voor Stichtingen Oekraine Rusland NVWA 03052022) zitten fouten en het is verre van compleet. Wij vinden het onacceptabel dat vrijwilligers van stichtingen en goedwillende particulieren die Oekraïense dieren uit de oorlog willen halen op het verkeerde been worden gezet om daarna staande gehouden en beboet te worden door de inspecteurs van de NVWA waarna getraumatiseerde dieren maar liefst 4 maanden in bewaring worden genomen. Lees hier (Fouten in Informatie voor stichtingen NVWA) wat er zoal fout aan is. Alles in rood is onze tekst. Het eerste document, dat wij op 23 maart mochten ontvangen, hebben we voor de nieuwsgierigen onder jullie ook op onze website gezet. Dit vind je hier (Fouten In Document NVWA 23032022).

Lees meer »

Brief aan Tweede Kamerleden i.v.m. misleidend document NVWA

Als het goed is hebben alle importerende zwerfdierstichtingen op 3 mei het document "Informatie voor Stichtingen NVWA" van de NVWA ontvangen over het importeren van huisdieren uit Oekraïne of Rusland. Wij hebben geweigerd dit document te verspreiden, omdat het misleidende informatie bevat.

Lees meer »